BMW modeļi iegūst trīs turbīnu dīzeļdzinēju ar 381 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (24)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Forte,
    30-01-2012

    Kompānija "BMW" savā piedāvājumā ieviesusi jaunu trīs turbīnu dīzeļdzinēju, kas "M Performance" versijā būs pieejama vairākiem markas modeļiem – 5. sērijai, "X5" un "X6". Plašākai publikai jaunās modifikācijas automobiļi tiks parādīti martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.


    Īpaši jaudīgais dīzeļdzinējs izstrādāts uz trīslitru sešcilindru agregāta bāzes, tas attīsta 381 ZS un 750 Nm. Tam ir trīs turbīnas – divas mazākas un viena liela. Viena no mazajām uzsāk darbu jau praktiski pie brīvgaitas apgriezieniem un nodrošina vilkmi pie zemiem dzinēja apgriezieniem. Lielākā turbīna ieslēdzas pie 1500 apgr./min, tomēr ar pilnu ražību tā darbojas tikai no 2700 apgr./min, kad atveras papildus kanāls izplūdes gāzu padevei un aktivizējas otra mazā turbīna.


    Atkarībā no "BMW" modeļa, kurā jaunais motors izmantots, tas vidēji patērē 6,3 līdz 7,7 litrus dīzeļa uz 100 km.

    "BMW M550d" sedans līdz 100 km/h paātrinās 4,7 sekundēs (tikai par 0,3 sekundēm lēnāk nekā 570 ZS jaudīgais "M5"), bet universālis – 4,9 sekundēs. Attiecīgās apvidus automobiļu modifikācijas "X5 M50d" un "X6 M50d" šo disciplīnu veic 5,4 un 5,3 sekundēs. Visu modeļu gadījumā šis dzinējs tiek izmantots komplektācijā ar pilnpiedziņas transmisiju un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.


    Ražotājs sola, ka šīs dīzeļdzinēja versiju skanējums būs atbilstošs "M" modeļiem. Neskaitot "M Performance" izplūdes sistēmu skanējumu, šīs versijas automobiļi iegūs arī dzinēja trokšņu ģenerācijas tehnoloģiju audio sistēmā. Proti, elektronika, ņemot vērā dzinēja darbības režīmu attiecīgajā brīdī, spēs radīt nepieciešamās frekvences salonā esošās audio sistēmas skaļruņos.


    Vēl šīs jaudīgā dīzeļdzinēja "BMW" modifikācijas iegūs sportiskāka regulējuma šasiju, spēcīgākas bremzes, citāda darbības algoritma elektroniskās drošības sistēmas, agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko elementu komplektu, sportiskākas atmosfēras interjera apdari un bagātīgāku standarta aprīkojumu.


    Tirdzniecībā jaunās modifikācijas "M Performance" automobiļi nonāks jau šāgada maijā. Piemēram, 5. sērijas sedans "M550d" maksās no 80 800 eiro, bet jaudīgā dīzeļdzinēja apvidus automobiļi "X5" un "X6" – attiecīgi 82 300 un 85 800 eiro.




    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties