BMW sērijveida četrdurvju kupeja 'Gran Coupe'

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (29)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Forte,
    12-12-2011

    Kompānija „BMW” publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar 6. sērijas četrdurvju kupeju „Gran Coupe”, kas tirgū konkurēs ar „Audi A7 Sportback” un „Mercedes-Benz CLS”. Eiropā jaunais automobilis tiks prezentēts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.


    „BMW” 6. sērijas „Gran Coupe” kopgarums par septiņiem milimetriem pārsniedz piecus metrus, platums ir 1 894 mm, augstums – 1 392 mm; bet riteņu garenbāze – 2 968 mm. Tādējādi šī modifikācija ir par 111 mm garāka un par 27 mm augstāka nekā 6. sērijas kupeja, kamēr platums šiem automobiļiem ir vienāds. „Gran Coupe” bagāžas nodalījuma tilpums ir 460 litru, kas ir par 60 l mazāk nekā 5. sērijas sedanam.


    Sākotnēji „BMW” četrdurvju kupeja būs pieejama ar kādu no diviem benzīna dzinējiem: 320 zirgspēku trīslitru turbopūtes benzīna dzinēju („640i”) un 450 ZS jaudīgo 4,4-litru V8 biturbo motoru („650i”). Šāds automobilis no vietas līdz 100 km/h paātrināsies attiecīgi 5,4 un 4,6 sekundēs.


    Vēlāk „Gran Coupe” būs pieejams arī ar dīzeļmotoriem. No tiem tiks piedāvāts trīslitru agregāts ar trim turbīnām, kas attīsta 313 ZS un 630 Nm. Šādā versijā automobilis līdz 100 km/h paātrināsies tikpat ātri kā ar benzīna V8 turbomotoru. Turklāt šī „640d” vidējais degvielas patēriņš būs ap 5,6 litriem uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums izplūdē – 148 g/km.


    Visi dzinēji tiks sajūgti tikai un vienīgi ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet maksimālais braukšanas ātrums elektroniski tiks ierobežots pie 250 km/h. Tāpat visām „Gran Coupe” modifikācijām būs dzinēja „Start&Stop” sistēma un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma. Pilnpiedziņas sistēmu varēs pasūtināt tikai versijā ar visjaudīgāko benzīna dzinēju. Turklāt šī „xDrive” modifikācija līdz 100 km/h paātrināsies visātrāk – 4,5 sekundēs.


    Jau standarta aprīkojumā „BMW” četrdurvju kupeja iegūs „Driving Dynamics Control” sistēmu, kas ļauj autovadītājiem izvēlēties stūres sistēmas, elektroniskās braukšanas stabilizācijas sistēmas, dzinēja un akseleratora pedāļa atsaucības, kā arī pārnesumkārbas darbības režīmu – „Comfort”, „Sport”, „Sport+” un „Eco Pro”.


    Papildus aprīkojuma iespējas būs plašas, līdzīgi kā jau pazīstamajai 6. sērijas kupejai un kabrioletam. Tāpat „Gran Coupe” modelim būs pieejama „M Sport” pakotne, kurā ietilpst agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskais komplekts, diožu miglas lukturi, sportiskāka skanējuma izplūdes sistēma („650i” versijā), melnas krāsas bremžu skavas, „M” dizaina 19 vai 20 collu riteņu diski, speciāla salona apdare un izvēle no diviem papildus virsbūves toņiem.


    Tirdzniecībā Eiropā „BMW” 6. sērijas „Gran Coupe” nonāks nākamā gada vasarā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties