Jauna autošosejas disciplīna Biķerniekos – minišoseja

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (35)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv,
    10-06-2011

    Pēc vairāku gadu idejas lološanas, šovasar tiks atklāta pavisam jauna autošosejas disciplīna – minišoseja, vortālu BMWPower.lv informēja Andis Meilands. Iecere veidot šādu disciplīnu radusies, jo pēdējos gados ir izteikti jūtama ikdienas braucēja vēlme drošā veidā un par samērīgu cenu pamēģināt asākas sajūtas autotrasē, pārbaudīt savas spējas un izjust sacensības garšu sportiskā gaisotnē.

    Lai nokļūtu klasiskajā autošosejā, ir jāveic būtiski ieguldījumi – sporta auto sagatavošana, braucēja sportisko iemaņu attīstīšana, kas prasa gan laiku, gan finanšu resursus un, protams, arī profesionāli tehniskas zināšanas. Gadās arī tā, ka cilvēks vēlētos uzsākt kaut ko darīt autosportā, bet nav īstas pārliecības – vai izdosies, vai tieši šis autosporta veids būs mans īstais aicinājums?

    Minišosejas organizatoru ideja ir padarīt autošoseju katram interesantam pieejamāku, sasniedzamāku. Minišosejas būtība – minimāli ierobežojumi, maksimālas iespējas! Tas nozīmē, ka varēsi doties uz trasi ar jebkuru ielas vai arī citam auto sporta veidam sagatavotu auto un pārbaudīt sevi un citus. Vienīgais nosacījums – tikai ielas autoriepu izmantošana un aizsargķivere.

    Minišosejas dalībnieki tiks sadalīti pēc klasēm atbilstoši motora tilpumam. Kopā paredzētas piecas šādu motora tilpumu klases:
    – 1600 cm3
    – 2000 cm3
    – 3000 cm3
    – 3000+ cm3.

    Piedalīties minišosejas kausa izcīņā varēs jau šogad; pirmie treniņi – drīzumā!

    Dalība no 16 gadu vecuma vai ar speciālu vecāku atļauju!
    Maksa par treniņu – 10 latu stundā (maksā ietilpst arī pirmējā instruktāža).

    Pirmie treniņi Biķernoekos notiks šāgada 14.jūnijā, plkst.17.

    Iepriekšpieteikšanās e-pastā: [email protected]. Ja jums radušies kādi jautājumi, droši zvaniet pa tālr. 28644446 (Andis Meilands)!

    Trases konfigurāciju skatīt pievienotajā video:


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties