Jauns BMW divlitru benzīna dzinējs ar 245 ZS

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (14)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    19-01-2011

    Kompānija “BMW” izstrādājusi jaunu divlitru benzīna turbomotoru, kas ar šāgada martu būs pieejams “BMW X1” apvidus automobilim. Vēlāk šis četrcilindru dzinējs tiks piedāvāts arī citiem “BMW” modeļiem.

    Jaunais divlitru četrcilindru benzīna turbomotors (N20 – rūpnīcas indekss) attīsta 245 zirgspēku jaudu pie 5000 apgr./min un 350 Nm griezes momentu pie 1250 apgr./min. Tas ir aprīkots ar vienu turbīnu, kurai ir dubultrites komponējums (twin-scroll). Līdzīgu tehnoloģiju “BMW” izmanto savam trīslitru turbopūtes benzīna dzinējam, kam agrāko divu turbīnu vietā uzstādīta viena, saglabājot iepriekšējos tehniskos raksturlielumus.

    Dzinējs būs sajūdzams ar sešpakāpju mehānisko vai astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

    Pirmais šo motoru iegūs “BMW X1” modifikācijā “xDrive28i”, kas plašākai publikai pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Versijā ar mehānisko pārnesumkārbu tas no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 6,1 sekundē (ar automātisko – par 0,4 sekundēm lēnāk) un vidēji patērēs 7,9 litrus benzīna uz 100 km (CO2 izmeši izplūdē – 183 g/km). Maksimālais braukšanas ātrums sasniegs 240 km/h.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties