BMWPower.lv apmeklētājs uzvar marķējuma uzlīmes konkursā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (24)
  • Drukāt
  • Uzvarētāja Harija Altropa darbs

    BMWPower.lv,
    30-11-2010

    Otrdien, 30.novembrī, SIA „Autonams” Auto aizsardzības centrā, Rīgā, notika Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas, AutoNews.lv un „Autonams” organizētā konkursa „Par marķēšanas skices uzlīmes izveidi” noslēgums.

    Konkursa uzvarētāja Harija Altropa darbs

    Konkursā uzvarēja Harijs Altrops ar savu darbu un saņēma galveno balvu – 300 latu. H.Altrops par konkursu uzzināja portālā BMWPower.lv un izlēma tajā piedalīties, jo pats trīs reizes ir cietis no garnadžu darbības – nozagti sānskatu spoguļi un auto radio.

    Otrās vietas ieguvēja Oļega Petjukēviča darbs

    Otrajā vietā, pēc žūrijas vērtējuma, ierindojās Oļegs Petjukēvičs, kurš saņēma otrās vietas balvu – 200 latu.

    Trešās vietas ieguvēja Arta Buka darbs

    Konkursā kopumā piedalījās vairāk kā 60 dalībnieki un tika saņemti vairāk kā 90 darbi. Konkursa žūrijā bija Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Juris Dumpis, SIA „Autonams” valdes loceklis Edvīns Panders, autoeksperts un žurnālists Pauls Timrots, komunikāciju eksperts, reklāmas aģentūras „EURO RSCG” valdes loceklis Ģirts Ozoliņš, AutoNews.lv un „AutoInfo” galvenais redaktors – idejas autors – Kaspars Bergmanis.

    Uzlīmes ieviešana dzīvē

    Preses konferencē mediju pārstāvjiem tika prezentēts tālākās darbības plāns un Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks klātesošos iepazīstināja ar policijas paveikto 2010.gada laikā un turpmāko plānoto darbību, lai apkarotu auto detaļu zādzības.

    Pēc konkursa noslēgšanās un uzvarētāja noskaidrošanas turpināsies darbs pie uzvarējušā darba „pieslīpēšanas”, tehniskās specifikācijas izgatavošanas un priekšdarbiem, lai varētu uzsākt uzlīmes druku. Plānots, ka pirmie auto ar jaunajām uzlīmēm tiks aplīmēti 2011.gada februārī.

    „Autonams” izveidojis septiņu uzņēmumu grupu, kurā apvienojušies uzņēmumi, kas nodarbojas ar marķēšanu, un noteicis vienotus marķēšanas standartus. Uzņēmumu grupā ir tādi uzņēmumi, kā, piemēram, „Domenikss”, „Amserv Motors”, „WESS Select” Rīgā un „Autonams Kurzeme”, Ventspilī. Informācija par katru kādā no šiem uzņēmumiem nomarķēto auto un sānskatu spoguļiem nonākt vienotā datubāzē, kas ir pieejama visām Iekšlietu ministrijas struktūrām – Valsts Policijas, CSDD, Robežsardzei, Muitai un citiem. Līdz ar to informācija par marķētājiem auto ir viegli pieejama un izmantojama šo iestāžu ikdienas darbā.

    „Autonams”, minētās grupas vārdā, standartizētajam marķēšanas tīklam aicina pievienoties arī pārējos uzņēmums Latvijā, kuri nodarbojas ar dažādu priekšmetu marķēšanu, lai informācija par ikvienu marķētu priekšmetu būtu pieejama Iekšlietu ministrijas struktūrvienībām un tādejādi pastiprināti aizsargāto marķēto priekšmetu īpašniekus pat tad, ja priekšmets tiek nozagts.

    Noņemt spoguli divās sekundēs

    Preses konferences laikā „Autonams” eksperti demonstrēja, cik viegli ir noņemt sānskatu spogulīšus „BMW” markas automobiļiem. Viena spoguļa noņemšana aizņem aptuveni divas sekundes.

    Preses konferencē īpašā video Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvalde demonstrēja, kā izskatās vietas, kurās Valsts Policija rīko reidus:



    Pēc Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka teiktā, šādās vietās policijas darbinieki pavada vidēji apmēram vienu nedēļu, kamēr katrs priekšmets tiek pārbaudīts un apskatīts. Regulāri Valsts Policija no šādām vietām izved zagtās mantas pat ar kravas automašīnām.

    Policijas darbībai īpaši svarīgi ir, lai priekšmeti būtu atpazīstami. Tikai pateicoties tam, ka priekšmetiem ir kādas atpazīstamības zīmes, ir iespējams atrast to īpašnieku un uzsākt lietu pret zagli vai zagtās mantas realizētāju.

    Kā notiek auto marķēšana, skatieties šajā video (bez skaņas):



    Piedāvājam noskatīties arī saistīto „LETA Video” sižetu:


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties