BMW apstiprina hibrīda superauto izlaidi

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (12)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    09-11-2010

    Kompānija "BMW" oficiāli apstiprinājusi savu nodomu sērijveida ražošanā ieviest hibrīda superauto, kas izgatavots pēc līdzības ar pērnā gada rudenī prezentēto konceptu "Vision EfficientDynamics".

    Par tamlīdzīga superauto gatavošanu sērijveida ražošanai "BMW" paziņoja pagājušās nedēļas nogalē notikušajā preses konferencē Leipcigā. "BMW" hibrīda superauto tirdzniecībā nonāks 2013.gada rudenī.

    Pagaidām "BMW" ir šī superauto sākuma izstrādes stadijā, kurā tiek izskatīti dažādi hibrīda spēka agregāta varianti. Piemēram, šobrīd nav vēl zināms, vai "BMW" hibrīdā elektromotors tiks apvienots ar benzīna vai dīzeļa iekšdedzes dzinēju.

    Šobrīd "BMW" veic izmēģinājuma braucienus ar "Vision EfficientDynamics" prototipu. Tas aprīkots ar 328 zirgspēku jaudīgu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 163 ZS jaudīgu 1,5-litru trīscilindru dīzeļdzinēju, divus elektromotorus (katrs uz savas riteņu ass), litija jonu akumulatorus un sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. No vietas līdz 100 km/h hibrīds paātrinās 4,8 sekundēs un maksimāli sasniedz 250 km/h.


    Tikai ar elektroenerģiju "BMW" hibrīda superauto spēj nobraukt aptuveni 50 kilometru, bet ar 24 litriem dīzeļa tas ļauj šo distanci palielināt līdz 700 kilometriem (dīzeļdzinējs lādē akumulatorus). Tādējādi spēkrata vidējais degvielas patēriņš ir tikai 3,8 litri uz 100 km/h, bet CO2 izmešu daudzums izplūdē – 99 g/km.

    Kompānija "BMW" pagaidām neatklāj, cik tamlīdzīgs superauto maksās, vien norāda, ka "tajā izmantotās tehnoloģijas nav lētas".

    Piedāvājam noskatīties video ar "BMW" hibrīda superauto izmēģinājuma prototipu:


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties