Online

Pašreiz BMWPower skatās 79 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » FLEIMS

Tēma: Pašbrūvēta alus receptes

AutorsZiņojums
Say10
12. Jun 2009, 15:35 #81

Kopš: 26. Jan 2009

No: Dobele

Ziņojumi: 506

Braucu ar: E30, E90

http://www.kasjauns.lv/lv/news/?news_id=4826
Nāksies pašiem brūvēt arī ikdienā
Offline
GuntOn
06. Jul 2009, 09:14 #82

Kopš: 01. Jun 2009

Ziņojumi: 517

Braucu ar:


03 Jun 2009, 10:11:22 Bullis rakstīja:
Vēl viens variants:

Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas
sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.


Cik aptuveni šitam grādu sanāk? Labi gāž, vai vajag vēl cukuru piebērt?
Es kkur salasījos, ka vislabākais cukurs esot no Krievijas.
Offline
markelis
11. Aug 2009, 09:51 #83

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12847

Braucu ar: eFku

tā kā man ir nepārvaram tieksme uz visādiem eksperimentiem tad nu vakar



rūgst un burbuļo uz nebēdu. pēc pāris dienām redzēs kas sanāks

[ Šo ziņu laboja markelis, 11 Aug 2009, 09:53:43 ]

Offline
e1984
11. Aug 2009, 10:20 #84

Kopš: 04. Sep 2008

Ziņojumi: 327

Braucu ar:

It kā ne pa tēmu, bet citu topiku neatradu.
Varbūt kāds zin kādu recepti kā pagatavot ābolu vīnu??? Bunduls man ir šķūnī, āboli ir. Kas vēl vajadzīgs cukurs protams kas vēl, varbūt kāds ir taisījis un var padalīties ar vīna recepti un pagatavošanas procesu?
Googlē meklēju, bet nekas konkrēts nebij latviešu valodā tikai tā virspusīgi.
Offline
markelis
11. Aug 2009, 10:23 #85

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12847

Braucu ar: eFku


11 Aug 2009, 10:20:37 e1984 rakstīja:
It kā ne pa tēmu, bet citu topiku neatradu.
Varbūt kāds zin kādu recepti kā pagatavot ābolu vīnu??? Bunduls man ir šķūnī, āboli ir. Kas vēl vajadzīgs cukurs protams kas vēl, varbūt kāds ir taisījis un var padalīties ar vīna recepti un pagatavošanas procesu?
Googlē meklēju, bet nekas konkrēts nebij latviešu valodā tikai tā virspusīgi.



te http://www.kooperativs.lv/ shis tas ir. tur arii saites uz citaam interesantaam lapaam.
Offline
e1984
11. Aug 2009, 10:28 #86

Kopš: 04. Sep 2008

Ziņojumi: 327

Braucu ar:

o paldies, šito lapu nebiju uzgājis
Offline
Yorik
03. Sep 2009, 13:36 #87

Kopš: 14. Feb 2008

Ziņojumi: 93

Braucu ar:

Kāds nezin kur LV var dabūt šādu te brīnumu?

Offline
PuuCe
03. Sep 2009, 15:26 #88

Kopš: 23. Sep 2005

Ziņojumi: 398

Braucu ar: Diizeli


03 Sep 2009, 13:36:17 Yorik rakstīja:
Kāds nezin kur LV var dabūt šādu te brīnumu?




LV problemātiski un dārgāk.


[ Šo ziņu laboja PuuCe, 03 Sep 2009, 15:27:05 ]

Offline
matrixxxx
28. Sep 2009, 18:37 #89

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem

Par viina raudzeeshanu.
Ir viena 1.5L pudele ar karseetu neshkjaidiitu aabolu sulu (ekspermentam pietiks, taalaak jau domaasim).
Nu jau kaadas 5cas dienas istabas temperatuuraa ruugst (ne jau speciaali, bet saruuga). Klaat nekas nau gaazts.
1) vai vajag shkjaidiit ar uudeni ?
2) vai vajag kaast biezumus ?
3) kad un cik daudz cukuru jaaber klaat ?
4) kaadaa temperatuuraa raudzeet ?
5) peec ruugshanas (intensiivas CO2 izdaliishanaas) vajag/var gaazt klaat cukuru ?

Par skaabeklja piekjuves liegshanu caur trubinju un uudeni esmu informeets.

PS., tikai vienreiz dziivee gadiijies uzraudzeet +/- graadiigu un normaalu viinu. Visas paareejaas reizes vai nu etikjis vai arii graadiiga susla/braaga.
Offline
stuntman
28. Sep 2009, 18:43 #90

Kopš: 27. Apr 2006

Ziņojumi: 10587

Braucu ar: pumpi uz mežu

Kņigu ņečital, bet viss liecina par to, ka viņa Tev ir vienkārši ieskābusi!
Offline
markelis
28. Sep 2009, 18:45 #91

Kopš: 28. Oct 2002

Ziņojumi: 12847

Braucu ar: eFku


28 Sep 2009, 18:37:03 matrixxxx rakstīja:
Par viina raudzeeshanu.
Ir viena 1.5L pudele ar karseetu neshkjaidiitu aabolu sulu (ekspermentam pietiks, taalaak jau domaasim).
Nu jau kaadas 5cas dienas istabas temperatuuraa ruugst (ne jau speciaali, bet saruuga). Klaat nekas nau gaazts.
1) vai vajag shkjaidiit ar uudeni ?
2) vai vajag kaast biezumus ?
3) kad un cik daudz cukuru jaaber klaat ?
4) kaadaa temperatuuraa raudzeet ?
5) peec ruugshanas (intensiivas CO2 izdaliishanaas) vajag/var gaazt klaat cukuru ?

Par skaabeklja piekjuves liegshanu caur trubinju un uudeni esmu informeets.

PS., tikai vienreiz dziivee gadiijies uzraudzeet +/- graadiigu un normaalu viinu. Visas paareejaas reizes vai nu etikjis vai arii graadiiga susla/braaga.


nu shaubos ka bez viina ierauga kas praatigs sanaaks. bet pameegjinaat var.
1) kaada sula mehaaniski spiesta vai caur tvaika aparatu un kas domaats ar karseeshanu?
2)nee
3)atkariibaa cik skaabi aaboli. izejot no apreekjina 3 - 4 kg uz 20 litri. jo vairaak - jo graads lielaaks
4) ~ 20 peec celsija
5) skat punktu 3) 1x pieliek ieliekot 2x tikpat pec 10 dienaam

raudzee 8 - 10 nedeeljas tad liek veesumaa dzidrinaaties.
Offline
fubuz
28. Sep 2009, 18:49 #92

Kopš: 19. Dec 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 5138

Braucu ar: trafic

Moš kāds ir sastādijis cenu lapu, cik iznāk uztaisīt apm 20l stiprās ļergas?
Offline
fubuz
28. Sep 2009, 18:53 #93

Kopš: 19. Dec 2003

No: Rīga

Ziņojumi: 5138

Braucu ar: trafic

ābolu/cidoniju/plūmju stiprā >18% ļergas(nezinu kā savādāk nosaukt) izmaksas.

Offline
matrixxxx
28. Sep 2009, 18:55 #94

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


28 Sep 2009, 18:45:05 markelis rakstīja:
nu shaubos ka bez viina ierauga kas praatigs sanaaks. bet pameegjinaat var.
1) kaada sula mehaaniski spiesta vai caur tvaika aparatu un kas domaats ar karseeshanu?
2)nee
3)atkariibaa cik skaabi aaboli. izejot no apreekjina 3 - 4 kg uz 20 litri. jo vairaak - jo graads lielaaks
4) ~ 20 peec celsija
5) skat punktu 3) 1x pieliek ieliekot 2x tikpat pec 10 dienaam

raudzee 8 - 10 nedeeljas tad liek veesumaa dzidrinaaties.

tnx.,
Sula mehaansiski spiesta.
Karseeshana = neuzvaarot sakarseet lai ilgaak staav
Ja buus etikjis, tad vareeshu visus pacienaat (na haljavu i uksus sladkij).
Offline
TomBeer
31. Mar 2010, 13:20 #95

Kopš: 31. Mar 2010

Ziņojumi: 1

Braucu ar:

http://tombeer.zig.lv/?l=lv
http://tombeer.lv/lv/node/179
Tas ir veikals - "Viss alus un vīna pagatavošanai"
Atrodas Rīga, Tallinas 39

Atvainojos par reklāmu
Offline
likeabawss
10. Apr 2010, 14:14 #96

Kopš: 10. Apr 2010

Ziņojumi: 1

Braucu ar:

Alus bruvesana nav tik vienkars process ka te dazi iedomajusies. Lai kaut mazina sajega rastos par procesu majas apstaklos, te ir, ko palasit www.howtobrew.com . Un paldies par linkiem uz veikaliem, savadak jau mazliet bezceris bija uznacis no akcizanet.lv precu klasta . Kaut gan, paskatijos tas saites, tur nekas pratigaks ari nav . Latvija laikam vajadzigas komponentes tik viegli nedabut.

[ Šo ziņu laboja likeabawss, 10 Apr 2010, 14:17:21 ]

Offline
runcis
05. May 2010, 20:38 #97

Kopš: 07. Mar 2007

Ziņojumi: 4537

Braucu ar: X

Jautajums nebus par alus bruveshanu,bet par iegadasanos!
Tatad,kur var pirms PČ hokejā iepirkt Brenguļu izlejamo alu!?

-----------------
Offline
detonators
13. May 2010, 11:48 #98

Kopš: 22. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 1331

Braucu ar: 335i

Ne par alu, bet adjustmentu alum. Maybe kads ir bijis ieksh Rigas Miesnieka bodes Teraudlietuves ielaa? Raksta ka pa razotaja cenam manta esot. Ir veerts braukt?
Offline
Warz
11. Jun 2010, 20:21 #99

Kopš: 02. Aug 2007

Ziņojumi: 838

Braucu ar: Dīzeli.

laiks atjaunot so topiku .. mo6 kads zin vel kadu labu receptiti?!!
Offline
marciss
11. Jun 2010, 20:29 #100

Kopš: 02. Mar 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1551

Braucu ar: G30 un F31

Labs tutoriālis, kā sākt brūvēt alutiņu šeit
Doma pa sho weekendu uz jaanjiem uzbruuveet
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BlackMagicWoman, Exclusivity, GirtzB, Lafter, MarC, PERFS, PG, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo, xjs_4