Autors | Ziņojums |
CP17
| 03. May 2018, 17:55 |
#8821
|
|
Kopš: 17. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 17
Braucu ar:
| Sastāvs apvienotais, glumekļi-filejas ar veselajām. Labu apetīti
https://m.youtube.com/watch?v=wmu7bHj81WI |
Offline | |
|
soulfreak | 03. May 2018, 18:02 |
#8822
|
|
Kopš: 01. Oct 2004
No: Zilupe
Ziņojumi: 6582
Braucu ar: tīru sirdsapziņu
| Lūk būs īstais kontingents atbilstoši topikam
https://youtu.be/QrzXewOQVJ0?t=1m23s |
Offline | |
|
CP17
| 03. May 2018, 18:34 |
#8823
|
|
Kopš: 17. Dec 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 17
Braucu ar:
|
03 May 2018, 18:02:43 @soulfreak rakstīja:
Lūk būs īstais kontingents atbilstoši topikam
https://youtu.be/QrzXewOQVJ0?t=1m23s
Tās nav filejas, bet, jā, kontingents pareizeais topikam. |
Offline | |
|
uldens1 | 03. May 2018, 19:31 |
#8824
|
|
Kopš: 28. Feb 2008
Ziņojumi: 15740
Braucu ar:
| kaut kādas ziemeļu tautas pavasarī ķer putnus,aplauž sprandu un sabāž roņādas maisos.Pec kāda laika velk arā un tos puvekļus ēd,esot baigā delikatese,tikai telpās nevarot ēst jābauda arā jo smaka esot drausmīga |
Offline | |
|
mizerss | 03. May 2018, 20:11 |
#8825
|
|
Kopš: 27. Feb 2010
No: Rīga
Ziņojumi: 740
Braucu ar:
|
03 May 2018, 19:31:00 @uldens1 rakstīja:
kaut kādas ziemeļu tautas pavasarī ķer putnus,aplauž sprandu un sabāž roņādas maisos.Pec kāda laika velk arā un tos puvekļus ēd,esot baigā delikatese,tikai telpās nevarot ēst jābauda arā jo smaka esot drausmīga
https://youtu.be/3OPRJL9UFuA
kiviak |
Offline | |
|
aep_det | 03. May 2018, 20:32 |
#8826
|
|
Kopš: 12. Jun 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 2144
Braucu ar: Grand Scenic, X5
| Un cilvēki no ārzemēm vēl vaibstās par auksto zupu un zirņiem ar speķi |
Offline | |
|
Zoo | 03. May 2018, 20:37 |
#8827
|
|
Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| Eskimosiem esot recepte: pavasarī nomušī roni, aprok bedrē un viss ciems iet un urinē tajā vietā. Pret rudeni esmot gatavs - maigs, amonjaka ietekmē safermentējies un visādi citādi sulīgs |
Offline | |
|
edzulis | 03. May 2018, 20:55 |
#8828
|
|
Kopš: 13. May 2002
No: Rīga
Ziņojumi: 56481
Braucu ar: S212, 911TT, 951, 635csi, NSX, Tillotson t4
| Nez viņi sālītu lasi, kūpinātu vistu vai voblu ir mēģinājuši? Nu kā var izdomāt tādas preteklības... |
Offline | |
|
|
Zoo | 03. May 2018, 21:06 |
#8829
|
|
Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| Kur viņi ņems malku lai kko nokūpinātu?
Mani moka cits jautājums - kā viņi vairojas, ja nemazgājas nekad. Principā... |
Offline | |
|
968-jk | 03. May 2018, 21:09 |
#8830
|
|
Kopš: 08. Dec 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 13454
Braucu ar: 30niekiem
|
03 May 2018, 21:06:24 @Zoo rakstīja:
Kur viņi ņems malku lai kko nokūpinātu?
Mani moka cits jautājums - kā viņi vairojas, ja nemazgājas nekad. Principā...
Domā, ka stāvoklī var palikt tikai dušojoties? |
Offline | |
|
Zoo | 03. May 2018, 21:20 |
#8831
|
|
Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| Vecīt, Tu nestādies priekšā kā vanco gadiem nemazgāta mindža.
Sürstrøming atpūšas... |
Offline | |
|
968-jk | 03. May 2018, 21:25 |
#8832
|
|
Kopš: 08. Dec 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 13454
Braucu ar: 30niekiem
|
03 May 2018, 21:20:47 @Zoo rakstīja:
Vecīt, Tu nestādies priekšā kā vanco gadiem nemazgāta mindža.
Sürstrøming atpūšas...
Nekaunos, ka nezinu un negribu zināt. Nav arī žēl, ka zini. |
Offline | |
|
artis83 | 03. May 2018, 21:27 |
#8833
|
|
Kopš: 24. Jul 2010
No: Liepāja
Ziņojumi: 6255
Braucu ar: audi
| vot mani ir jaabano, a tas ka juus par silkeem jau 3o lapu rakstat, tas ir zaibis...forsji ne |
Offline | |
|
Zoo | 03. May 2018, 21:29 |
#8834
|
|
Kopš: 27. Sep 2007
Ziņojumi: 7814
Braucu ar: God bless mr. Dunning and mr. Kruger
| Karma, vecīt, karma |
Offline | |
|
aep_det | 03. May 2018, 21:30 |
#8835
|
|
Kopš: 12. Jun 2013
No: Rīga
Ziņojumi: 2144
Braucu ar: Grand Scenic, X5
|
03 May 2018, 21:27:26 @artis83 rakstīja:
vot mani ir jaabano, a tas ka juus par silkeem jau 3o lapu rakstat, tas ir zaibis...forsji ne
Tāpat Krievijā nekā jauna nav - turpina jukt un brukt. Ap rudeni jau būs cauri |
Offline | |
|
kaprons | 03. May 2018, 23:14 |
#8836
|
|
Kopš: 20. Jan 2018
No: Salacgrīva
Ziņojumi: 5247
Braucu ar: Ātrumu, kas nogalina...
| Visiem tradicionālajiem ēdieniem ir tikai praktisks vēsturisks pamats. Neko vairāk tur meklēt nevajag.
Marinēts gurķis ir glumjš bezvērtīgs mēsls, žāvēta vista ir kuņģim smags sūds, utt utt.
Tās visas ir bezjēdzīgas kaitīgas pagātnes garšas, kad savādāk pārtiku saglabāt nemācēja.
Šodien visu puslīdz svaigu vari dabūt visu gadu. Viss vecais ir pagātne.(štovēts kāposts(tas ir vispirms ieskābēts un pēc tam termiski apstrādāts tas ir sūds vēl pirms apēšanas) |
Offline | |
|
|
Ismails | 03. May 2018, 23:35 |
#8837
|
|
Kopš: 09. Aug 2017
Ziņojumi: 1289
Braucu ar: E46 Touring
|
03 May 2018, 20:37:55 @Zoo rakstīja:
Eskimosiem esot recepte: pavasarī nomušī roni, aprok bedrē un viss ciems iet un urinē tajā vietā. Pret rudeni esmot gatavs - maigs, amonjaka ietekmē safermentējies un visādi citādi sulīgs
Šis labs, vienā raidījumā rādija, zinātnieks teica, ka visu ko ir ēdis, bet šim nav spējis pat pieiet tuvumā. |
Offline | |
|
Ismails | 03. May 2018, 23:44 |
#8838
|
|
Kopš: 09. Aug 2017
Ziņojumi: 1289
Braucu ar: E46 Touring
|
03 May 2018, 15:56:57 @CP17 rakstīja:
03 May 2018, 13:41:20 @shmurger rakstīja:
03 May 2018, 12:06:29 @soulfreak rakstīja:
Pirms gada šito delikatesi nopirku SWE, atvedu čomiem, pat uzfilmēju atvēršanu un ēšanas procesu, dziļa vilšanās. Tur jāpērk ir Surstromming fileer, tās ir tās īsti pūdētās. Parastās smird ļoti minimāli un pat man kā zivju neēdājam nelikās nekas īpašs.
Dabūt var ICA veikalā pie Tallink piestātnes.
jāpērk neķidātās , nevis filejas.Filejas ir priekš iesācējiem.
tieši otrādāk, filejas ir pretīgākās, paskaties youtube
Lafters man atveda no NOR
Šitās ir trakākās, es tik brīnos kā veikali nebaidās tās bundžas turēt piedāvājumā...
Tur pietiktu vienai uzsprāgt un veikals slēgts uz nedēļu
Cik dzirdēts, pareizi esot turēt saldētavā, tad pāris dienas pirms “svētkiem” izņemt, lai sākas fermentācija un bundza sapusas. Vaļā jātaisa zem ūdens bļodā, bloķē smaku un nomazgā sāli. Ēsts gan ir parastajā režīmā pagalmā, ja nebūtu bijusi rupjmaize, iespējams, beigtos bēdīgi. |
Offline | |
|
soulfreak | 04. May 2018, 00:26 |
#8839
|
|
Kopš: 01. Oct 2004
No: Zilupe
Ziņojumi: 6582
Braucu ar: tīru sirdsapziņu
|
03 May 2018, 23:14:03 @kaprons rakstīja:
Visiem tradicionālajiem ēdieniem ir tikai praktisks vēsturisks pamats. Neko vairāk tur meklēt nevajag.
Marinēts gurķis ir glumjš bezvērtīgs mēsls, žāvēta vista ir kuņģim smags sūds, utt utt.
Tās visas ir bezjēdzīgas kaitīgas pagātnes garšas, kad savādāk pārtiku saglabāt nemācēja.
Šodien visu puslīdz svaigu vari dabūt visu gadu. Viss vecais ir pagātne.(štovēts kāposts(tas ir vispirms ieskābēts un pēc tam termiski apstrādāts tas ir sūds vēl pirms apēšanas)
Ne tikai! Fermentēti jeb skābēti kāposti ir labākais līdzeklis kā uzturēt un atjaunot kuņģa/zarnu mikrofloru. |
Offline | |
|
GuntOn | 04. May 2018, 01:11 |
#8840
|
|
Kopš: 01. Jun 2009
Ziņojumi: 517
Braucu ar:
|
03 May 2018, 23:35:47 @Ismails rakstīja:
03 May 2018, 20:37:55 @Zoo rakstīja:
Eskimosiem esot recepte: pavasarī nomušī roni, aprok bedrē un viss ciems iet un urinē tajā vietā. Pret rudeni esmot gatavs - maigs, amonjaka ietekmē safermentējies un visādi citādi sulīgs
Šis labs, vienā raidījumā rādija, zinātnieks teica, ka visu ko ir ēdis, bet šim nav spējis pat pieiet tuvumā.
Jūs nopietni vai vienkārši kalendārs atpalicis uz 1. aprīli? |
Offline | |
|