Online

Pašreiz BMWPower skatās 138 viesi un 16 reģistrēti lietotāji.

Ienākt BMWPower

Lietotājvards:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties

Forums » Vispārējās diskusijas » Tērzētava

Tēma: Ēdiena šmorēšana - Grilli / Mangaļi utt

AutorsZiņojums
SteelRat
22. Jun 2018, 12:38 #701

Kopš: 11. Dec 2002

Ziņojumi: 163481

Braucu ar: E95


22 Jun 2018, 12:35:24 @KristsK rakstīja:
Starp citu, ja kāds ir taisījis auksto zupu, cik apmēram ilgi viņa jāvāra?


vāra apmēram pusi no laika, ko ražotājs vārijis sastāvdaļas, lai iegūtu kefīru Tas, protams, atkarīgs no ražotāja un tauku %

-----------------
Online
RH
22. Jun 2018, 12:56 #702

Kopš: 05. Dec 2007

No: Rīga

Ziņojumi: 1094

Braucu ar: četriem riņķiem

PieGdiena
Offline
Pavasaris
22. Jun 2018, 13:29 #703

Kopš: 08. Apr 2013

Ziņojumi: 463

Braucu ar:

Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.

Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.
Offline
maartinsss
22. Jun 2018, 13:35 #704

Kopš: 27. Dec 2011

No: Rīga

Ziņojumi: 54

Braucu ar: 81


22 Jun 2018, 13:29:09 @Pavasaris rakstīja:
Tie kas grib gaļu cept jau pēc pāris stundām varu padalīties ar labu recepti.

Gaļa -1kg
Sīpoli – 400g
Sāls – pēc velmes
Pipari - pēc velmes
Sojas mērce – 100ml
Tomātu sula – 100ml (pats lieku kečupu)
Sinepes – 4 ēdamkarotes
Medus -1 ēdamkarote.



Šitam var pievienot blenderētus rabarberus, sanāk labi
Offline
Tikai_lasu
22. Jun 2018, 13:39 #705

Kopš: 12. Dec 2013

Ziņojumi: 1126

Braucu ar:

Jūs, kad karbonādes cepiet, ar 24h gaļu marinējiet, jeb apviļā panējunā un uz pannas?
Nevajag pirkt nezināmas izcelsmes gaļu pa 2,75 tad nevajadzēs ne klapēt marinēt.
Offline
RVR
22. Jun 2018, 14:03 #706

Kopš: 18. Sep 2008

Ziņojumi: 21952

Braucu ar: RVR

Tieši tā, primārais ir kvalitatīva gaļa, pārējais jau ir sekundāri.
Offline
Che
22. Jun 2018, 15:55 #707

Kopš: 09. Nov 2010

No: Rīga

Ziņojumi: 3819

Braucu ar: 87


22 Jun 2018, 13:39:47 @Tikai_lasu rakstīja:
Jūs, kad karbonādes cepiet, ar 24h gaļu marinējiet, jeb apviļā panējunā un uz pannas?
Nevajag pirkt nezināmas izcelsmes gaļu pa 2,75 tad nevajadzēs ne klapēt marinēt.

2.75?? KUR?
Offline
Corey
22. Jun 2018, 16:56 #708

Kopš: 18. Aug 2008

Ziņojumi: 2303

Braucu ar: gc8 type-ra Honda crx

Neviens vakuuma nemarine?
Offline
Usins
22. Jun 2018, 18:40 #709

Kopš: 14. Jul 2002

No: Rīga

Ziņojumi: 3523

Braucu ar: w163 3.2; w639 4x4; 2.5 tdi v6 fwd

Kādreiz ļoti iespringu marinēt. Vārīju marinādi, dzesēju. Pirku dārgu gaļu. Rezuktāts, protams, sanāca ēdams, kaut diezgan laikietilpīgs.

Šobrīd ēdu Rimi kakla karbonādi zem 4eur/kg kas stundu pirms cepšanas sagriezta un samīcīta traukā ar Provansas majonēzi.

Un pilnīgi ēdams rezultāts.


Cepu gan uz alkšņa malkas oglēm.

Ar drusku etiki un daudz sīpoliem ir forši, bet tos sīpolus mizot un griezt ir laiks laiks.

Vistu saku cept nevis uz oglēm, bet blakus.
Mangalis klasiskais bet ar vāku. Sakuru mazu ugunskuriņu un kad kārtīgi iededzies, sabīdu visu vienā galā. Otrā galā tērauda sieta groziņā vista un vāku virsu. Gaisa T tur pārsniedz 300C un pēc 25+ min ir ļoti vienmērīgi izepta vistiņa, kuras tauki nopilot nedeg jo apakšā nav ogļu. Ja vēl uz pglēm kādu svaigu pagalīti uzlikt sanāk tāda karsti žāvēta drusku.

Pēdëās reizes pirku vistas kājiņas ar tādu kailu kaula galu. Nemrainēju neko. Tikai griziņā sāli un piparus pabēru pirms liku cepties.

Labākais ka cepšanas laikā jāgroza praktiski vispār nav.

Paldies par uzmanību un piedpšanu par resniem pirkstiem. Priwcīgi izēsties rīt!
Offline
Araajz
22. Jun 2018, 19:05 #710

Kopš: 30. Aug 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 28061

Braucu ar: E39

Un uz tām oglītēm izmērcētas viskija mucas vai ābeles skaidas + vāka atvērums virs gaļas un ir
Offline
Tikai_lasu
23. Jun 2018, 10:27 #711

Kopš: 12. Dec 2013

Ziņojumi: 1126

Braucu ar:

Es ņemu tādu kakla karbonādi, kas nav redzējuši saldētavu, sagriežu, pipari, sāls, sinepes un uz grila. Apcepu vai nu šķēlēs, vai uz irbulīšiem un tad, pats galvenais- lieku visu māla traukā ar vāku pastētes 10-20 minūtes. Pieleju 1/2 glāzi alu vai ūdeni, lai apakšā nepiedeg. Tas ir pats sarežģītākais, jo visiem parasti liekas- gaļa taču izcepta, nah tu nedod ēst?
Offline
platinum
23. Jun 2018, 10:29 #712

Kopš: 25. Jan 2014

No: Jelgava

Ziņojumi: 226

Braucu ar: Klak Klak 3.0 TDR

Vai Cash & Carry pieņem tukšo taru? Tīraines veikalā?
Offline
lietus
23. Jun 2018, 10:51 #713

Kopš: 21. Nov 2004

Ziņojumi: 2051

Braucu ar:


22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine?

kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam?
Offline
IELEJAM
23. Jun 2018, 13:02 #714

Kopš: 28. Jan 2008

Ziņojumi: 3138

Braucu ar: prieku


23 Jun 2018, 10:51:23 @lietus rakstīja:

22 Jun 2018, 16:56:58 @Corey rakstīja:
Neviens vakuuma nemarine?

kur var iegaadaaties vakuma mariineetaaju maajas (ne razhoshanas) vajadziibaam?

Te ir. Tikai nesaprotu kāda viņiem jēga. Vislabāk ar rokām izmīcīt, 10 minūtes un darīts, pēc stundas var cept.
Offline
matrixxxx
23. Jun 2018, 18:20 #715

Kopš: 29. Apr 2005

No: Rīga

Ziņojumi: 8446

Braucu ar: 106 zirgiem


22 Jun 2018, 08:43:30 @ledusskapis- rakstīja:
Iesakiet kādu marinādi mežacūkai/briedim Vajag uz rītdienu kaut ko uztaisīt

Mezja cuukai uz riitdienu ?
Etiķis, vīns, sīpoli.
Mauc visu biezā slānī, cūka smird.
Offline
exciter
25. Jun 2018, 12:25 #716

Kopš: 18. Jan 2006

Ziņojumi: 3672

Braucu ar:


22 Jun 2018, 11:07:14 @janexz rakstīja:

21 Jun 2018, 23:52:43 @piradzinjsh rakstīja:
Nu kefīrs strādājot līdzigi kā etiķis, padarot gaļu mīkstu. Ja tā vietā var izmantot arī sarkanvīnu, es esmu par.
Elementi, ko tu eisaki, sausu gaļu cept?

Kakla karbonāde nevar būt sausa, ja Tu viņu nesadedzini. Pa lielam jebkamā vari iemarinēt

Āmen! Nevajag pārcept sausu.
Offline
jaks
25. Jun 2018, 23:42 #717

Kopš: 02. Dec 2008

No: Saldus

Ziņojumi: 3101

Braucu ar:


22 Jun 2018, 11:23:27 @Che rakstīja:
Pirms vairākiem gadiem interesējos te par labākajām marinādēm un jau vismaz trīs gadu garumā man ir tikai viena recepte. Kakla karbonāde, sīpoli (daudzums +/- puse no gaļas kopējās masas), pipari, etiķis, cukurs. Visu samasē kopā, liek ledusskapī un ik pa laikam pamasē. Pāris stundas pirms cepšanas gaļu izņem no ledusskapja un pieliek sāli. Cep, kad gaļa vairs nav auksta. Marinēšanas ilgums atkarīgs no gaļas - no padsmit līdz kaut vai 48 stundām. Pēdējā laikā pielieku klāt vēl kajenas piparus. Easy game.


pieliku 4% etiķi 20h pirms cepšanas un tā bija liela kļūda. Pirmkārt saisināja, otrkārt baigi stiprs sanāca. Nākamreiz etiķi likšu reizē ar sāli, kādu stundu pirms cepšanas. Jāatzīst man nebija kakla karbonāde.
Offline
Dn-848
26. Jun 2018, 00:14 #718

Kopš: 08. Jun 2015

Ziņojumi: 74

Braucu ar: e36 Beater/ E39 Daily

Atvērts jauns veikaliņš kur ir iespēja iegādāties augstas kvalitātes gaļu, kā arī ja ir velme tad varam pasūtīt vel cita veida gaļu, pēc jūsu izvēles.
Latvijā audzēta gaļa arī pieejama visa bio.
Kā arī būs pieejamas bio olas un vista no vietējiem audzetājiem par saprātīgu cenu.

uz vietas pieejama arī philly cheese steak maizīte.no svaigi ceptas maizītes un pašmāju gaļas.

Gramzdas iela 31
LV-1029 Riga, Latvia



Offline
Arturiks
23. Jul 2018, 13:42 #719

Kopš: 01. Nov 2008

No: Rīga

Ziņojumi: 9010

Braucu ar: 26 & 26


27 Mar 2017, 21:50:21 @amigoz rakstīja:
Kāds jau ir pamēģinājis leišu meistarklasi?
http://steaksupply.lv



Kādam ir sanācis šo piedāvājumu iemēģināt?
Offline
PitonZ
19. Aug 2018, 19:28 #720

Kopš: 18. Dec 2003

No: Balvi

Ziņojumi: 1980

Braucu ar: no 4-18m dīzeļiem

Ir lietojamas kūpinātavas? šī
vai šī
Offline

Moderatori: 968-jk, AV, BigArchi, BlackMagicWoman, Czars, GirtzB, Lafter, PERFS, RVR, SteelRat, VLD, linda, mrc, noisex, smudo