'Alpina B7 Bi-Turbo' uz jaunās BMW 7.sērijas bāzes

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (37)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    05-03-2009

    Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē “BMW” ražotājam pietuvinātais tūninga ateljē “Alpina” prezentējis sportisko modifikāciju “Alpina B7 Bi-Turbo” uz jaunās paaudzes “BMW” 7.sērijas luksusa sedana bāzes. Automobilis ieguvis kā vizuālus, tā arī tehniskus pārveidojumus.

    :

    ::
    :
    Automobilis ieguvis sportiskāka veidola virsbūves aerodinamisko komplektu, kas ieturēts “Alpina” raksturīgajā konservatīvajā stilā un šajā modelī ietver priekšējā un aizmugurējā bufera uzliku, kā arī dekoratīvās sliekšņu uzlikas. Izplūdes sistēma ar četrām apaļām izejām uzskatāmi demonstrē “Alpina B7 Bi-Turbo” jaudas potenciālu. Sportisko veidolu noslēdz “Alpina” klasiskā dizaina 21 collas riteņu diski ar “Michelin” “Run-Flat” tehnoloģijas riepām.

    :
    ::
    :
    “Alpina B7 Bi-Turbo” aprīkots ar 4,4-litru V8 biturbo dzinēju, kas aizgūts no “BMW 750i” modifikācijas, tomēr “Alpina” versijā attīsta 507 zirgspēku jaudu un 700 Nm maksimālo griezes momentu diapazonā no 3'000-4'750 apgr./min. Jaudas pieaugums no standarta 400 ZS panākts, uzstādot ražīgākas turbīnas un inžektorus, citādus virzuļus un starpdzesētāju. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju “Switch-Tronic” automātisko pārnesumkārbu, kas ļauj pārslēgties manuāli arī ar taustiņiem pie stūresrata.

    :
    ::
    :
    Rezultātā “Alpina B7 Bi-Turbo” no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,7 sekundēs, bet tā maksimālā braukšanas ātruma elektroniskais ierobežotājs palielināts no standarta 250 km/h atzīmes līdz 280 km/h. Vidējais degvielas patēriņš – 11,9 litri uz 100 kilometriem nobrauktā ceļa.

    Balstiekārta pazemināta par 15 milimetriem priekšā un par 10 mm – aizmugurē. Jau standartā tā aprīkota ar elektronisko “Dynamic Damper Control” sistēmu, kas ļauj autovadītājam izvēlēties standarta, komforta vai sportiskas braukšanas regulējumu.

    :
    ::
    :
    Automobiļa interjerā “Alpina” uzstādījis oriģināla dizaina stūresratu un zilā krāsā izgaismotus kāpšļus ar “Alpina” simboliku. Salons pāršūts ar “Lavalina” ādu un standarta apdares paneļi aizstāti ar ekskluzīvu koka (par papildus samaksu tas pieejams ar melnu klavierlaku).


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties