Pilnpiedziņas 7.sērijas sedans gaidāms 2009.gadā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    29-12-2008

    Kompānija „BMW” Somijā uzsākusi izmēģinājuma braucienus ziemas apstākļos jaunā 7.sērija sedana modifikācijai ar pilnpiedziņu, ziņo vācu „Automobilwoche” ar atsauci autoražotājā. Gaidāms, ka pilnpiedziņas limuzīns tiks prezentēts nākamā gada rudenī Frankfurtē, pēc kā tas tūlīt nonāks arī tirdzniecībā.

    „BMW” 7.sērijas sedans versijā ar visu riteņu piedziņu iegūs „xDrive” sistēmu, kas vilkmi starp priekšējo un aizmugurējo asi sadalīs proporcijā 30 pret 70, bet ne 40 pret 60, kā citos „BMW” modeļos ar šo sistēmu. Sedana pilnpiedziņas versija būs tikai par 50 kilogramiem smagāka kā tās standarta modifikācija ar aizmugurējo riteņu piedziņu, tāpat tiks palielināts klīrenss un nedaudz pieaugs degvielas patēriņš (par 0,2 līdz 0,4 litriem uz 100 km). Vēl limuzīns iegūs „Hill Descent Control” sistēmu, kas palīdz nobraukšanā pa nogāzi.

    Kā ziņo „Automobilwoche”, tad šīs modifikācijas spēkrata prototips aprīkots ar 407 zirgspēku jaudīgu V8 dzinēju. Ar kādiem vēl dzinējiem 7.sērija būs pieejama pilnpiedziņas versijā, pagaidām nav zināms.

    Eiropas tirgū par pilnpiedziņas sistēmu 7.sērijas sedanam būs jāpiemaksā aptuveni divarpus tūkstoši eiro. Tirgū pilnpiedziņas „BMW” 7.sērija konkurēs ar analoģiskām „Mercedes-Benz” S-klases „4Matic” un „Audi A8 quattro” modifikācijām.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties