'Alpina' motorsportā atgriežas ar B6 GT3

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (18)
  • Drukāt
  • Raimonds Zandovskis,
    02-06-2008

    Kompānijai „BMW” pietuvinātais tūninga ateljē „Alpina” pēc 20 gadu pārtraukuma 2009.gadā atgriezīsies FIA GT3 Eiropas čempionātā, kā arī vēl dažās izturības sacensībās ar jaunizstrādāto „Alpina B6 GT3” uz „BMW” 6.sērijas kupejas bāzes.

    „Alpina B6 GTR” izgatavots uz „BMW” 6.sērijas kupejas bāzes, par pamatu izmantojot jau pazīstamo „Alpina B6 S” modeli. GTR modifikācija iegūs to pašu 4,4-litru V8 dzinēju ar mehānisko kompresoru, kas ļauj tam attīstīt 530 zirgspēku jaudu un 725 Nm maksimālo griezes momentu.

    :

    ::
    :
    Šāds solis leģendārajam tūninga ateljē ļaus vairot zīmola atpazīstamību, lai stimulētu pieprasījumu arī jaunos tirgos, kur „Alpina” nav tik atpazīstams. Pie tam „Alpina B6 GTR” nebūs tikai rūpnīcas sacīkšu auto, to varēs iegādāties arī privātpersonas un sacīkšu komandas. „Alpina B6 GTR” trasē konkurēs ar līdzīgām „Ferrari”, „Lamborghini” un „Aston Martin” spēkratu modifikācijām.

    „Alpina” motorsporta vēsturē jau ir trīs Eiropas čempionāta tituli, kā arī vairākas uzvaras Nirburgas 24 stundu sacīkstēs. Starp „Alpina” pilotiem bijuši arī Formula 1 aprindās figurējuši cilvēki – Nikijs Lauda, Džekijs Ikss, Hanss Štuks un Dīters Kvesters.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties