'G-Power' palielina 'BMW M5' jaudu līdz 730 ZS

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Artūrs Virbulis,
    27-12-2007

    Kompānija „BMW” ar jaunāko „BMW M5” ievērojami pacēla latiņu sportisko sedanu klasē, tomēr „Audi” ar jauni „Audi RS6” atbildējuši vēl iespaidīgāk. Tiem, kuri jauno „Audi RS6” vēlas pārspēt, ieteicams 730 zirgspēku „G-Power M5 Hurricane”.

    Papildus jaudu „G-Power” ieguvuši, piecu litru V10 dzinējam uzstādot divus kompresorus apvienojumā ar ūdens starpdzesētāju. Dzinēja iekšienē to papildina viegli, augstas veiktspējas kaltie virzuļi. Maksimālais griezes moments sasniedz 700 Nm.

    :

    ::
    :
    Šo darbību ieguvēji ir dinamiskie raksturlielumi – paātrinājums no vietas līdz simtam aizņems 4,2 sekundes jeb par pussekundi mazāk nekā standarta versijai. 200 km/h no nulles sasniedzami pēc desmit sekundēm, kas ir par piecām sekundēm labāks rezultāts nekā standartam, savukārt 300 km/h sasniedzami jau pēc 29,5 sekundēm. Bloķējošais aizmugurējais diferenciālis, kas saņem papildus dzesēšanu, ļauj spēkratam attīstīt 340 km/h lielu maksimālo ātrumu.

    :
    ::
    :
    Uzstādīts arī dinamiskajiem rādītājiem atbilstošs aerodinamisks virsbūves komplekts. Priekšējo buferi ar lielākām gaisa atverēm pieejams arī oglekļa šķiedras izpildījumā. Jauni sliekšņi savieno riteņu arkas, nodrošinot arī labāku dizainu. Aizmugurē komplektu noslēdz neliels antispārns un oglekļa šķiedras difuzors aizmugurējā buferī.

    :
    ::
    :
    Arkas pilda 21 collu vieglmetāla diski, kas apauti ar 255/30 izmēra riepām priekšā un 295/25 aizmugurē. Lielie diski nodrošina vietu augstas veiktspējas bremžu sistēmai ar sešu cilindru skavām (suportiem) un 400 milimetru bremžu diskiem priekšā. Kā alternatīva pieejams oriģinālās bremžu sistēmas papildinošs komplekts ar uzlabotiem bremžu klučiem un bremžu šķidrumu. Vadāmību uzlabo augstumā regulējama balstiekārta.

    :
    ::
    :
    Salons papildināts ar „G-Power” oglekļa šķiedras aplikācijām un sporta stūri.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties