Labāko dzinēju konkursā uzvar BMW

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (18)
  • Drukāt
  • 10-05-2007

    Konkursā „International Engine Award of the year 2007”, ko mēdz dēvēt arī par dzinēju „Oskara” ceremoniju, kompānija „BMW” uzvarējusi septiņās no divpadsmit kategorijām. Pārējās balvas savā starpā sadalījušas kompānijas „VW”, „Toyota” un „Porsche”.

    Jaunais „BMW 335i” trīslitru „Biturbo” benzīna dzinējs par labāko atzīts trīs kategorijās – „Gada labākais dzinējs”, „Labākais jaunais dzinējs” un „Labākais dzinējs ar motoru tilpumu starp divarpus un trīs litriem”.

    Balvu par „Visekonomiskāko dzinēju” ieguva „Toyota Prius” 1,5-litru hibrīda dzinējs. Kā „Labākais jaudīgākais dzinējs” minēts „BMW M5” modeļa V10 benzīna dzinējs, kas pirmo vietu ieguva arī kategorijā „Labākais dzinējs virs četru litru tilpuma”.

    :

    ::
    :BMW trīslitru biturbo dzinējs:
    :

    Par labāko dzinēju zem viena litra tilpuma atzīts „Toyota Aygo” dzinējs, kuru uzstāda arī „Citroen C1” un „Peugeot 107” modeļiem. Par labāko no 1,0- līdz 1,4-litru klasē atzīts „VW” „1.4 TSI” dzinējs. Savukārt klasē no 1,4- līdz 1,8-litru tilpuma labākais ir kompānijas „BMW” un koncerna „PSA” sadarbībā tapušais 1,6-litru turbo dzinējs, kuru uzstāda „MINI” un „Peugeot 207” modeļiem.


    :

    ::
    :BMW dzinēju montāža:
    :

    Balvu par labāko „1,9-litru līdz 2,0-litru tilpuma dzinēju” ieguvis „VW” koncerna „2.0 TFSI” dzinējs. No divu līdz divarpus litru kategorijā uzvaru svin „BMW” rindas sešcilindru 2,5-litru benzīna dzinējs. Labākais no trīs līdz četru litru segmentā ir „Porsche” 3,6-litru turbo dzinējs.

    Jāatzīmē, ka „International Engine of the Year Awards” veido specializētais preses izdevums „Engine Technology International”. Apbalvošanā piedalās 62 vadošie auto žurnālisti no kopumā 30 valstīm.

    „International Engine of the Year Awards” konkursa vietu sadalījums pa kategorijām

    Artūrs Virbulis


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties