Ziņas par gaidāmo BMW jauno 5. un 7. sēriju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • Artūrs Virbulis,
    13-04-2007

    Kompānija „BMW” nākamgad plāno izlaist nākamās paaudzes 7.sērijas sedanu, kam pēc diviem gadiem sekos pilnībā jauns 5.sērijas modelis. Arī „MINI” gaidāmi jaunumi: šāgada beigās tiks piedāvāta simpātiska universāļa versija – „MINI Clubman”.

    Līdz šim panākumiem bagāto „BMW” 5.sērijas stāstu, sākot ar 2010.gada pavasari, turpinās jau sestās paaudzes modelis. Tā dizains būs izsmalcinātāks, ne tik „sarežģīts” kā tagadējai paaudzei.

    Priekšējie lukturi vairs nebūs tik izteikti, toties tradicionālās „BMW nieres” (radiatora dekoratīvais režģis) būs ievērojami lielākas un, lielākoties gājēju drošības uzlabošanas dēļ, tiks novietotas stāvāk. 2011.gadā sekos „BMW M5” modelis, kura desmit cilindru dzinēja jauda būs lielāka par tagadējiem 507 zirgspēkiem, un tam kā vienīgajam no „BMW” 5.sērijas modeļiem būs uzstādīta divsajūgu pārnesumkārba.

    :

    ::
    :Jaunās „BMW” 5.sērijas modeļa „Schulte-Nextline” datorilustrācija:
    :V8 dzinēji tiks aprīkoti ar otrās paaudzes degvielas iesmidzināšanas sistēmām. Tomēr arī turpmāk lielās klases sedanu neaprīkos ar astoņu cilindru dīzeļdzinēju un divpadsmit cilindru benzīna dzinējiem, kā arī netiek plānota hibrīda piedziņa.

    Jaunā „BMW” 7.sērijas paaudze tirdzniecībā nonāks nākamā gada rudenī. Salons izmēros kļūs plašāks, jo automašīnu būs gan garāka, gan platāka, pie kam riteņa bāze proporcionāli pieaugs visvairāk. Arī šis modelis sola apklusināt tagadējās paaudzes dizaina kritiķus.

    :
    ::
    :Jaunā „BMW” 7.sērijas sedana „Schulte-Nextline” datorilustrācija:
    :Salīdzinājumā ar interesanto priekšgājēju jaunā paaudze izskatīsies eleganta, vieglāka un smalkāka. Tomēr atrast optimālo dizainu ir grūti: trešajā svarīgākajā tirgū, Eiropā, klienti pieprasa sportisku dizainu. Otrajā svarīgākajā, Āzijā, tiek prasīts dominējošs un masīvs dizains, savukārt galvenajā tirgū, ASV, tiek prasīts abu iepriekšējo apvienojums.

    Arī „BMW” 7.sērijas modelim vairs nebūs izcelts bagāžnieka vāks – tas atkal tiks plūstoši integrēts virsbūvē. Tehniskie risinājumi lielā mērā tiks ņemti no nākamās paaudzes „BMW” 5.sērijas, sākot ar balstiekārtu un pieejamo pilnpiedziņu, beidzot ar attīstītajiem asistentiem un hibrīda risinājumiem. Iesākumā visi auto tiks aprīkoti ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu, pēcāk tā iegūs astoņas pakāpes. Arī turpmāk klienti varēs izvēlēties starp parasto un pagarināto versiju.

    :
    ::
    :MINI Clubman:
    :Savukārt sākot ar šāgada novembri, ražotājs „MINI” piedāvās universāli „MINI Clubman”. Plānots, ka aptuveni trešdaļa no 240’000 gadā saražotajiem „MINI” spēkratiem būs tieši ar šāda tipa virsbūvi. To cena būs par 2’000 eiro augstāka nekā standarta virsbūvei.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties