BMW izstrādājis sērijveida 7.sēriju ar ūdeņraža dzinēju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (17)
  • Drukāt
  • 13-09-2006

    Kompānija „BMW” izstrādājusi sērijveida versiju savam 7.sērijas reprezentatīvajam sedanam, kas spēj darboties kā ar ūdeņradi, tā arī tradicionālo benzīnu. Kā apgalvo autoražotājs, tas ļaus tamlīdzīga automobiļa īpašniekiem nepārdzīvot ūdeņraža uzpildes staciju zemo izplatības līmeni pasaulē.

    :

    ::
    :

    Tam, lai „BMW” 7.sērijas sedans spētu darboties gan ar ūdeņradi, gan benzīnu, „BMW” inženieriem nācās būtiski modernizēt 12-cilindru motora degvielas padeves un ieplūdes sistēmu, kā arī aprīkot to ar speciālu elektronisko vadības sistēmu, kas maina dzinēja darbības režīmu atkarībā no izmantotā degvielas tipa. Spēka agregāta jauda sasniedz 260 zirgspēku, bet no vietas līdz 100 km/h šāds sedans spēs paātrināties 9,5 sekundēs. Savukārt maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 230 km/h atzīmes.

    :

    ::
    :

    Jāatzīmē, ka šai „BMW” 7.sērijas sedana versijai ir divas neatkarīgas degvielas tvernes: pirmā, ar 74 litru tilpumu, paredzēta tradicionālajai degvielai, bet otra, kurai ir speciāla drošības konstrukcija, ietilpina līdz astoņiem kilogramiem šķidrā ūdeņraža. Summārā degvielas rezerve pietiek 700 kilometru ceļa veikšanai, bet braucot, kad dzinējs darbojas ar ūdeņradi, kaitīgo izmešu sastāvs motora izplūdē ir ļoti minimāls.

    :

    ::
    :At taustiņu uz stūresrata iespējams pārslēgt degvielas tipu, ar kādu darbojas dzinējs:
    :

    Pēc ūdeņraža „BMW” 7.sērijas izstrādātāju vārdiem, šāds automobilis ir ne tikai unikāls tehnoloģisks sasniegums, bet ir arī lieliski piemērots lietošanai ikdienā. Tiesa, „BMW” pagaidām nenosauc datumu, kam tamlīdzīgs automobilis būs nopērkams. Iespējams, tas kļūs zināms pēc šī „BMW Hydrogen 7” oficiālās prezentācijas Parīzes autoizstādes ietvaros šā mēneša beigās.

    Video ar „BMW Hydrogen 7” (video straumējums, ārvalstu datu plūsma).


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties