BMW gatavo virkni turbodzinēju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (42)
  • Drukāt
  • 25-03-2004

    Vācu kompānija “BMW” gatavojas jau tuvākajā nākotnē papildināt savu ražošanas programmu ar vairākiem jauniem dzinējiem, kas aprīkoti ar turbīnu. Turboversijas, kā gaidāms, tiks piedāvātas visiem galvenajiem markas modeļiem, bet par pamatu tiks ņemti pašreizējie atmosfēriskie dzinēji ar tiešo degvielas iesmidzināšanu, ziņo izdevums “AutoWeek”.

    Pēc provizoriskas informācijas, jaunās “BMW” automobiļu turboversijas būs pozicionētas starp top-modifikācijām ar atmosfēriskajiem dzinējiem un “uzlādētajām” versijām no “BMW Motorsport”. Piemēram, pašlaik visjaudīgākā modifikācija “BMW” 5.sērijā aprīkota ar 333 zirgspēku V8 dzinēju, bet topošais “BMW M5” iegūs vairāk kā 500 Zs jaudīgo atmosfērsiko V10 motoru. Tā kā “turbo-piektais” iegūs dzinēju ar aptuveni 400 zirgspēku jaudu. Analoģiska situācija būs arī ar “BMW” 3.sēriju, kuras modeļu gammā “M3” būs aprīkots ar jau forsētu astoņcilindru dzinēju, kas nomainīs pašreizējo sešcilindru ar 343 zirgspēkiem.

    “BMW” automobiļu turboversijas būs pieejamas kā ar automātisko, tā arī ar mehānisko pārnesumkārbu. Bez tam, šie automobiļi neiegūs speciālas aerodinamiskās paketes kā “BMW” M sērija, kaut gan, iespējams, tās nedaudz atšķirsies no saviem atmosfēriskajiem “brāļiem”.

    Atgādināsim, ka pēdējais sērijveida “BMW” ar turbodzinēju tika izlaists 1986.gadā – tas bija “BMW 745i” (E23 virsbūves kods), kas tika izlaists 16’031 eksemplāros. Savukārt pirmais “BMW” ar turbodzinēju (starp citu, viens no pirmajiem sērijveida turbomotora automobiļiem pasaulē) bija “BMW 2002 Turbo” 1973.gadā, kas pavisam tika saražoti 1’672 eksemplāros.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties