BMW Ženēvā parādīs M5 prototipu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (31)
  • Drukāt
  • 01-03-2004

    Vēl vienu negaidītu jaunumu sagatavojusi kompānija “BMW” pēc pāris dienām atvērtajā Ženēvas autošovā. Tas būs pirmsērijas prototips modelim “BMW M5”, kas pagaidām ieguvis “BMW Concept M5” nosaukumu.

    Vērts atzīmēt, ka statusu “konceptuālais izstrādājums” eksponējamais automobilis ieguvis tāpēc, ka jaunais “BMW M5” vēl nav noslēdzis izmēģinājuma brauciena sesiju, bet potenciālo pircēju interese par jauno modeli ir neparasti augsta. Jaunuma sērijveida versijas eksterjers būs praktiski tāds pats, kas no 5. sērijas bāzes modeļiem atšķiras ar lielu priekšējo buferi ar milzīgiem gaisa savācējiem, jauniem sliekšņiem, ventilācijas lūkām priekšējos spārnos un lieliem speciāla dizaina riteņu diskiem.

    Zem “BMW Concept M5” motora pārsega atrodas jauns pieclitru V10 dzinējs ar 500 zirgspēkiem, kas nomainīs astoņcilindru dzinēju, ko uzstāda nu jau uz iepriekšējās paaudzes modeļa. Šī dzinēja mūsdienīgā konstrukcija tika izstrādāta, pielietojot “Formula 1” sacīkšu tehnoloģijas, bet pārī ar jauno motoru strādās vai nu sešpakāpju mehāniskā pārnesumkārba, vai jaunā robotizētā sešpakāpju sekvenciālā pārnesumkārba “SMG”.

    Kā gaidāms, “BMW M5” sērijveida versijas prezentācija, visticamāk, notiks šīgada Parīzes motoršovā. Tādā gadījumā jaunums pārdošanā nonāks tuvāk gada beigām.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties