BMW izdomājis revolucionāru automobiļu piegādes veidu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (20)
  • Drukāt
  • 15-10-2003

    BMW Group speciālisti izstrādājuši jaunu automobiļu transportēšanas paņēmienu, kuram pateicoties katrs automobilis ir droši pasargāts no sīkiem mehāniskiem bojājumiem piegādes procesa laikā. Jaunā piegādes tehnoloģija ieguvusi nosaukumu Transpack, kas izpaužas savdabīga pārvalka veidā, kurā iepakots praktiski viss automobilis.

    Līdz šim BMW Group automobiļi pirms „tālā ceļa” tika ieziesti ar apmēram 1 kg vaska, pēc tam šis vasks ar speciālu šķīdinātāju tika noņemts, kad automobilis sasniedza mērķi. Šāda procedūra ir ļoti viegli veicama, bet aizsardzība pret skrambām transportēšanas procesā ir nepietiekama.

    Kā vēl viena no iespējām bija plānota lipīga folija, kas tiktu uzklāta automobilim pēc krāsošanas vai montāžas. Taču šīs iespējamās metodes trūkums bija tas, ka transportēšanas laikā šī folija varēja vienkārši atlobīties pa gabaliem. Otrs trūkums – šāda metode ir pārāk dārga. Saskaņā ar BMW ekspertiem, speciālā laka (trešais iespējamais variants), kas tiek uzlikta pirms un noņemta pēc piegādes, arī nav pašpietiekama.

    :

    ::
    :Rolls-Royce Phantom jaunajā „iepakojumā”, gaidot iekraušanu ostā:
    :

    Transpack ir uzrādījis daudz labākus rezultātus. Tā ir pilnīgi no jauna izdomāta sistēma, kurā pilnīgi viss automobilis „ietīts” polietilēna folijā (tā uzlieta karsta), kas pēcāk ir viegli noņemama un vēlreiz pārstrādājama. Automobiļa interjers un motora telpa ir pieejama, atverot speciālus rāvējslēdzēji uz vadītāja durvīm un motora pārsega. Tas tāpēc, ka automobilis ir jāpārvieto starp iekraušanu un izkraušanu kuģī.

    Bez tam, aizsargāta arī salona apdare, kas īpaši attiecas uz ādas tapsējumu un lakoto koku. Toties logi ir pārklāti ar caurspīdīgu polietilēnu, lai automobili varētu droši pārvietot. Tā kā folija ir cieši pieguļoša automobiļa virsmai, tā neatraujas transportēšanas procesa laikā, pat liela vēja ietekmes rezultātā nē, kā tas būtu parastās (lipīgās) folijas gadījumā.

    Kad šī polietilēna folija tiek uzklāta, virsmu pārklāj arī ar plānu vilnas kārtu, kas transportēšanas laikā absorbē mitrumu un dubļu daļiņas, tādejādi pasargājot krāsu no bojājumiem.

    Šobrīd visi BMW X5, BMW Z8 un Rolls-Royce Phantom, kas tiek eksportēti uz Apvienoto Valstu Rietumu krastu, ir „ietīti” šajā baltajā, aizsargājoša „pārvalkā”, noslēdzot kvalitātes kontroles posmu. Kā rāda rezultāti, tad šī sistēma ievērojami samazina bojājumu skaitu, kā arī tā ir atmaksājusies, jo izmaksas ir tādas pašas kā iepriekš lietotā vaska gadījumā.

    Tiklīdz izmēģinājuma darbi pie šīs jaunās sistēmas tiks pabeigti, arī pārējie BMW automobiļi tiks piegādāti tamlīdzīgā manierē.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties