Nākotnes BMW „eMkas” būs vēl jaudīgākas

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • 31-07-2003

    BMW kompānijas sporta nodaļa BMW Motorsport, kas pazīstama ar jaudīgo modeļu izgatavošanu, kas tiek indeksētas ar burtiņu „M”, gatavo nākošo paaudžu modeļiem jaunus, daudz mūsdienīgākus un daudz jaudīgākus dzinējus. Pie kam, pirmais no solītajiem būs pieejams jau nākamgad – jaunais BMW M5.

    Jaunajam „piektajam” BMW ar indeksiņu „M”, kā jau zināms, tiek gatavots mūsdienīgs V10 dzinējs ar 5,5 litru tilpumu. Tā izgatavošanā tiek pielietotas arī tehnoloģijas, kas pazīstamas pirmajā Formulā, bet pats dzinējs tiks aprīkots ar trešās paaudzes Vanos Varible Valve Timing sistēmu. Galarezultātā dzinējs iegūs ne mazāk par 500 Zs jaudas, kas ļaus M5 sedanam līdz 100 km/h ieskrieties nieka 4,5 sekundēs! Bez tam, šis pats dzinējs tiks uzstādīts arī BMW M6 kupejā, kas sastādīs konkurenci tādiem automobiļiem kā Porsche 911 Carrera un Mercedes SL55 AMG.

    :table_open:::Iespējamais BMW M4 veidols::Vēl viens monstrāls dzinējs no BMW Motorsport tiek gatavots niknajai 3. sērijas jaunās paaudzes versijai, kura parādīsies tikai 2006. gadā. Pie kam, sedans un kupeja „M” sērijā, sākot ar jaunās paaudzes 3. sēriju, BMW indeksēs attiecīgi kā M3 un M4. Kaut arī abās versijās tiks pielietots viens un tas pats dzinējs. Tas būs pilnīgi jauns V8 dzinējs, kura jauda sasniegs 400 zirgspēkus. Tamlīdzīgi dzinēji tiek izmantoti nopietnu BMW konkurentu automobiļos – nikno Audi A4 un Mercedes C-klases versijās. Atzīmēsim, ka pašreiz BMW M3 pielietotais dzinējs, skaitās viens no labākajiem dzinējiem uz zemeslodes, tas varētu kļūt par prototipu jaunās paaudzes 6-cilindru BMW dzinējiem.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties