Zasadas grāmata "Drošs ātrums" PDF&DOC formātā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • 16-07-2003

    Iespējams, ka kādam šī grāmata jau atrodas viņa plauktā, tiem noteikti tā ir augstā godā, jo tā tik daudz ko māca... Lai arī grāmata ir 20 gadus veca, tajā apskatītās tēmas nav novecojušas. Runa ir par aizmugurējās piedziņas automobiļa drošu vadīšanu - vadīšana slīdē, braukšana ziemā, pārnesumu pārslēgšana utt. Ir vērts izlasīt klasiskās piedziņas cienītājiem!

    :table_open:::Ilustrācija no grāmatas::Kāpēc man tā būtu jālasa? Protams, vairums (jaunākie lasītāji) domās, ka pieredze grāmatas autoram smelta no tā laika "Žigulīšiem", tad varu droši apgalvot, ka viņi kļūdās, jo Sobieslavs Zasada ir leģendārs rallija pilots bijušajā Padomju Savienībā! Braucis ne tikai ar Žiguļiem, bet arī ar BMW 2002, Porsche 911 S, Mercedes 450SL u.c. Bijis arī Eiropas čempions rallijā (tobrīd pasaules čempionāta nebija). Tagad viņš ir Mercedes ģenerālimportētājs Polijā.

    Galvenās tēmas, kas apskatītas grāmatā:
    1) par autovadītājiem un drošu ātrumu;
    2) braukšana (motora dinamika, pārnesumu pārslēgšana utt.);
    3) bremzēšana un pagriezieni;
    4) slīde;
    5) braukšana ziemā.

    Katra no šīm tēmām iedalās vēl sīkāk, kuras neuzskaitīšu to milzīgā apjoma dēļ. Grāmatā ir 66 lpp., kas nozīmē, ka to mierīgi var izlasīt vienā vakarā, ņemot vērā, ka šī tēma ir interesanta un vēljoprojām aktuāla klasiskās piedziņas cienītājiem, kādi ir vairums BMWPower lasītāji.

    Tikai neiedomājieties, ka grāmata ir domāta t.s. sēņotājiem, kas to izlasot, vēlas kārtējo reizi pārliecināties, ka patiesi brauc uzmanīgi. Grāmatā ir par to, kā braukt sportiski un reizē droši. Daži māk braukt sportiski (vismaz mēģina), bet tas nesanāk droši, citi savukārt brauc droši, bet baidās braukt sportiski, jo nemāk. Šī grāmata ļaus sabalansēt šīs spējas.

    :table_open:::Ilustrācija no grāmatas::Iepriecinošs arī fakts, ka grāmata ir latviešu valodā! Skenējuma kvalitāte arī ir ļoti augsta, tātad to var izdrukāt, sakniedēt (vai pat iesiet) un pēc izlasīšanas novietot goda vietā (lasi - viegli aizsniedzamā vietā), jo tā var noderēt ik mirkli. Piebildīšu, ka analogas grāmatas angļu valodā maksā vismaz 10 Ls, bet šo konkrēto grāmatu (kas nebūt nav sliktāka) nevienā grāmatnīcā neatradīsiet (izdošanas gada dēļ), ja nu vienīgi kādā bibliotēkā vai antikvariātā.

    Lejuplādēt Zasadas "Drošs ātrums" grāmatu PDF formātā (2,5 Mb)
    Lejuplādēt Zasadas "Drošs ātrums" grāmatu DOC formātā (2,1 Mb)

    NB! PDF formāta faila apskatīšanai nepieciešama Adobe Acrobat Reader programma, ja tāda jūsu datorā nav uzstādīta, tad to varat lejuplādēt ŠEIT (programmas versija 6.0, Latvijas datu plūsma, 16 Mb), pēc lejuplādes uzstādiet programmu.

    P.S. BMWPower.lv redakcija izsaka pateicību tam entuziastiskajam cilvēkam, kurš veltīja laiku šīs grāmatas ieskenēšanai!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties