Jaunā 3. sērijas paaudze pieķerta Somijā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • 04-05-2003

    Pēc diviem gadiem BMW koncerns nomainīs 3. sēriju ar jaunu šo modeļu paaudzi, kura iegūs rūpnīcas indeksu E90. Dažiem foto spiegiem izdevās uzņemt dažus kadrus ar maskētajām mašīnām to izmēģinājuma braucienu laikā Somijas ziemeļos, pie pašas Krievijas robežas. Ar kompjūtera palīdzību izdevies "rekonstruēt" automobiļa iespējamo izskatu.

    Spriežot pēc visa, 3. sērijas āriene būs kļuvusi "mierīgāka", atšķirībā no "septiņsimtā" un jaunā "piektā". Acīmredzami ar dizainu Kriss Bengls šoreiz negribēja riskēt: "trīssimtais" - koncerna bestsellers, apmēram puse no visiem pārdotajiem BMW ir tieši 3. sērijas, līdz ar to risks būtu pārāk liels un diez vai attaisnotos.

    Automobiļa gabarīti ir iepriekšējie, taču riteņu garenbāze ir kļuvusi lielāka. Blastiekārta principiāli nav mainījusies: McPherson tipa priekšā un daudzsviru konstrukcija aizmugurē. 3. sērijai tiek gatavoti ne tikai tradicionālie atmosfērsikie dzinēji, bet arī turboversijas četr- un sešcilindrīgajiem dzinējiem.

    Aprīkojuma līmenis būs visaugstākais savā klasē. Galvenās aktīvās un pasīvās drošības sistēmas - ABS, vilkmes kontrole, ESP, 6 drošības gaisa spilveni, elektrohidrauliskās bremzes - jau būs kā bāzes aprīkojums jebkurai 3. sērijas mašīnai. Bet par papildus samaksu varēs pasūtīt "aktīvo" stūres vadības sistēmu AFS, riteņus 19 collu diametrā, regulējamos amortizatorus EDC, robotizēto mehānisko pārnesumkārbu SMG (trešajā paaudzē), aizmugurējo pneimopiekari...

    Papildus aizmugurējās piedziņas automašīnām, būs pieejamas arī pilnpiedziņas versijas. Bez sedaniem, kuru prezentācija notiks 2005. gada rudenī, 2006. gada vasarā gaismu ieraudzīs universāls (E91), bet ziemā vai 2007. gada pavasarī uz skatuves parādīsies kupeja (E92) un abriolets (E93).

    Intriga vēl ir tajā, ka bavārieši plāno vēl vairāk iekarot div- un četrdurvju automašīnu tirgu: divdurvīgie atšķirsies ne tikai ar virsbūvi, bet arī ar apdares kvalitātes līmeni un daudz augstāku cenu. Nav izslēgts arī tas, ka tos pārdēvēs par BMW 4. sēriju! Par hečbeku Compact vēl nav īstas skaidrības: iespējams, to nomainīs maziņais 1. vai 2. sērijas BMW.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties