BMW 5. sērija ir gatava prezentācijai

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • 24-03-2003

    Viens no visgaidītākajiem jaunumiem no BMW kompānijas, pilnīgi jaunā 5. sērijas modeļu paaudze, praktiski jau pilnībā ir gatava prezentācijai un tagad iziet cauri pēdējai sagatavošanas stadijai izmēģinājumos pa Eiropas ceļiem. Pie kam, spriežot pēc pēdējiem spiegu fotouzņēmumiem, kas parādījās otrdien, kur automobilis redzams bez maskējošā ietērpa, faktiski ir ar galīgo virsbūves dizainu.


    Kā jau bija gaidāms, jaunais “piecsimtais” kardināli atšķirsies no iepriekšējās paaudzes modeļa. Automobiļa priekšējā daļa izpildīta jaunajā firmas dizaina stilā, par kuras pirmo “upuri” kļuva tagadējā 7. sērija, kuru pēcāk turpināja sportiskais rodsters BMW Z4. Tieši no pēdējā modeļa jaunā 5. sērija ir aizguvusi raksturīgo virsbūves formu un radiatora režģa ideju, kas apvienota ar priekšējo buferi, kā arī oriģinālo priekšējo lukturu formu.

    Pie citām jaunā modeļa dīvainībām varētu atzīmēt interesantos izciļņus motora pārsegā un citur virsbūvē, kā arī oriģinālo automobiļa aizmugurējās daļas noformējumu, kuras ideja krustojas ar tagadējo 7. sēriju.

    Kā arī kompānijas iekšienē nerimstas diskusijas par to, vai modeļu gammā ir nepieciešams BMW 530 Bi-Turbo ar 400 Zs, kura veiktspēja būt analoģiska pašreizējam M5 (ar 5,0-litru V8 dzinēju un 400 Zs), jo līdz šim 5. sērija no rūpnīcas nebija pieejama ar turbodzinēju (izņemot 545iA E28 ar 745iA E23 3.5-litru L6 turbo dzinēju, kas bija pieejams kā rūpnīcas “tūnings” atsevišķiem pasaules tirgiem). Arī M5 tomēr aizkavēsies, kurš parādīsies ~1-2 gadus pēc jaunās 5. sērijas prezentācijas.

    Vērts pieminēt, ka jaunā BMW 5. sērijas paaudze tiks būvēta uz pilnīgi jaunas platformas un iegūs daudzus interesantus tehnoloģiskus risinājumus. Modeļa prezentācija ieplānota šī gada otrajā pusē.

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties