BMW 2002 viens no labākajiem auto pēdējos 50 gados

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • 20-03-2003

    Vienā no pēdējiem pazīstamā amerikāņu žurnāla Consumer Reports numuriem bija nosaukti 10 labākie automobiļi, kas visvairāk bija ietekmējuši Ziemeļamerikas auto pasauli, mainījuši stereotipus un noteikuši modi pēdējo 50 gadu laikā. Šo sarakstu veidoja auto industrijas eksperti un žurnāla redaktori.

    Par “visietekmīgākajiem” automobiļiem tika nosaukti sekojošie:

    BMW 2002: pirmo reizi parādoties 1968. gadā, uzreiz kļuva par sportisku sedanu paraugu. Šis modelis bija kā 3. sērijas “vectētiņš”, kuram uzbrukt mēģinājuši vairāki autoražotāji.

    Chervolet Corvette: 1953. gadā Corvette noteica toni amerikāņu sporta automobiļiem. Par tā ietekmi var spriest pēc vairākiem modeļiem – sākot ar Ford Thunderbird 1955. gadā līdz mūsdienu Dodge Viper.

    Chrysler Caravan un Voyager: 1984. gada Chrysler miniveni iedvesmoja daudzus mūsdienu minivenus.

    Ford Mustang: 1964. gada Mustang bija simpātiska, nedārga sporta kupeja un lika pamatus mazu, sportisku automobiļu klasei. Mustang, kura nākošās paaudzes parādīšanās tiek plānota 2005. gadā, daudzi elementi tiks aizgūti tieši no šī modeļa.

    Ford F-series: 1982. gadā tas kļuva par vienu no pirmajiem apvidniekiem, kurš pēc pārdošanas apjomiem apsteidza vieglos automobiļus ASV un ilgu laiku palika par vienu no pārdotākajām mašīnām.

    Ford Taurus: Taurus 1986. gadā kļuva par dizaina noteicēju tā laika ģimenes sedaniem. Taurus atklāja aerodinamisku formu ēru autoražošanā, kas ir populāra līdz pat mūsdienām.

    Jeep Cherokee: 4-durvīgais Jeep Cherokee 1984. gada izlaiduma bija kā sūtnis jaunām tendencēm apvidus auto segmentā, kā rezultātā šīs automašīnas no parastiem 4x4 džipiem pārtapa par bezceļu cienītāju ģimenes automobiļiem.

    Toyota RAV4: RAV4 aizsāka jaunu sportisku apvidnieku dizaina kustību, un no tā laika to segments ir kļuvis par visātrāk pieaugošo automobiļu tirgū.

    VW Rabbit (Eiropā VW Golf): šai 70-to gadu automašīnai tagad populārie priekšpiedziņas hečbeki ir pateicību parādā. Tas ir pirmais importa automobilis, kura ražošana tika sākta arī pašā ASV, tagad tas ir kļuvus par normu.

    VW Beetle: kad “vabole” pirmo reizi parādījās 50-to gadu beigās, tā kļuva par vienu no pirmajām aizrobežas automašinām, kuru pakāpeniski pieņema amerikāņu tirgus un kardināli izmainīja tirgus seju.

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties