Cāļus skaita rudenī - BMW 6. sērija

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • 20-03-2003

    Apmēram 15 gadus pēc pirmās paaudzes BMW 6. sērijas ražošanas, šī gada rudenī BMW atkal piedāvās milzīgu un greznu kupeju zem sava brenda. Ar jauno kupeju bavārieši grib turpināt slaveno 60.-70. gadu kupeju tradīcijas. Tieši jaunā 6. sērijas kupeja ar sēdvietu formulu 2+2 izmetīs izaicinājumu konkurentiem dārgo kupeju klasē, bet visu pirms, Mercedes-Benz SL.

    Stilistiski jaunā 6. sērijas kupeja būs līdzīga koncepta automobilim BMW Z9, kurš no Krisa Bengla paspārnes parādījās 1999. gadā. Platais un garais motora pārsegs beidzas pie lielajiem “prožektoriem”. Pagrieziena rādītāji būs tādi paši kā tagadējam “septiņsimtajam”. Kupejas salons būs klasisks – zems, pietiekami plašs priekš tam, lai vadītājs un pasažieri saprastu, ka atrodas sporta automobilī, nevis mietpilsoniskā sedanā. Automobiļa aizmugurējā daļa būs ieturēta pietiekami sportiskā stilā, bagāžnieka vāks būs nedaudz tā kā uzliekts uz augšu, kas tik bieži tiek kritizēts 7. sērijas gadījumā. Kā apgalvo viens no BMW AG vadības locekļiem Burhards Hešels: “jumta pārsegs būs ‘mīksts’, nevis ‘ciets’ kā konkurentiem, jo tas ir klasisks kabriolets”.

    Sākotnēji pircējiem būs pieejama kupeja ar 333 Zs jaudīgu V8 dzinēju ar 4,4-litru darba tilpuma, kas būs aizņemts no 7. sērijas. Vēlāk būs pieejamas versijas ar 3,6-litru dzinējiem (272 Zs) un “rindas sešinieku” ar 3-litru tilpumu, kas arī būs bāzes modelis. Bez tam, bavārieši arī neizslēdz iespēju parādīties arī dīzeļa versijai. Ja parādīsies versija ar dīzeļa dzinēju, tad tā būs aprīkota ar V12 dīzeļmotoru, kura jauda būs 445 Zs! Saprotams, parādīsies arī pati niknākā versija ar burtiņu “///M” modeļa indeksa priekšā. M6 iegūs 5,5-litrīgu V10 dzinēju, kura izgatavošanā būs izmantota pieredze no Forumula-1. Šis dzinējs būs vismaz ar 500 Zs jaudu.


    6. sērija iegūs aktīvo stūres vadības sistēmu Active Front Steering (AFS) un elektro-hidraulisko bremžu sistēmu. No 7. sērijas automobilis aizgūs alumīnija piekares elementus ar aktīvo sānsveres novēršanas sistēmu.

    Salons solās būt ļoti grezns. Saprotams, ka tur būs āda, plašs dārga koka pielietojums apdarē. Aptuvenā 645i cena kā minimums būs 80’000 eiro.

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties