BMW M3 beidzot būs ar V8 dzinēju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (17)
  • Drukāt
  • 14-02-2003

    Aiz polārā loka bija manāmas pirmās BMW 3. sērijas veidols, kas plašākai publikai būs redzams tikai 2005. gadā. No kompānijas iekšējiem ziņu avotiem izdevās noskaidrot, ka jaunais “trīssimtais” būs 4,5 m garš un 1,77 m plats, bet riteņu garenbāze tiks palielināta par 35 mm, tātad – līdz 2,76 m. Priekšējā piekare tiks būvēta pēc tradicionālās McPherson shēmas, bet aizmugurējā toties būs piestiprināta pie trapecveidīgām svirām.

    Automobilis iegūs daudzas elektroniskas palīgierīces, iepriekšminētās lietas braucienu ir padarījušas drošāku un komfortablāku: DSC+T, ABS ar CBC (Corner Brajing System) un adaptīvie lukturi.


    Automobilis iegūs arī jaunus dzinējus: 4-cilindrīgos (kas montēti rūpnīcā Anglijā), modernizēti esošie 6-cilindrnieki, bet top versijas 330i un M3 iegūs 8-cilindrīgo 3,6-litrīgu dzinēju ar 272 Zs jaudu. Saprotams, ka M3 versijai dzinējs tiks pakļauts plašai tūninga programmai.

    Bez tam, nākošās paaudzes 3. sērija iegūs modernizētus 2- un 3-litrīgus dīzeļa agregātus. Iespējams, ka uz jaunās platformas tiks būvēta kupeja un kabriolets, kuri visticamāk, iegūs 4. sērijas indeksu.

    Bimmer


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties