BMW oficiāli atklājis 3. sērijas GT versiju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (9)
  • Drukāt
  • BMWPower.lv / DELFI Auto,
    11-02-2013

    Kompānija "BMW" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar 3. sērijas jaunāko modifikāciju "Gran Turismo" (GT), kas plašākai sabiedrībai tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.


    "BMW" 3. sērijas GT liftbeks ir garāks pat par šīs versijas universāli. Liftbeks ir par 200 milimetriem garāks, bet tā riteņu garenbāze ir par 110 mm lielāka. Palielinātie gabarīti ļāvuši palielināt vietu aizmugurējo pasažieru kājām par 70 milimetriem, bet bagāžas nosalījuma tilpumu – par 25 litriem (līdz 520 l).


    GT modifikācijas aizmugurējais sēdeklis sastāv no trim daļām un ir nolokāms proporcijā 40:20:40. Nolocītu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā bagāžas nodalījuma tilpums palielināms līdz 1600 litriem. Turklāt aizmugurējo sēdekļu atzveltnes ir regulējamas, mainot tās leņķi par 19 grādiem.


    Sākotnēji GT modifikācijai būs pieejami trīs benzīna un divi dīzeļa dzinēji. Benzīna agregāti būs modifikācijās "320i", "328i" un "335i", no kurām jaudīgākā iegūs 306 zirgspēku (500 Nm) trīslitru turbomotoru, kas liftbeku līdz 100 km/h paātrinās 5,7 sekundēs. Savukārt dīzeļdzinējs atkarībā no versijas attīsta 143 ZS (320 Nm) un 184 ZS (380 Nm). Vēlāk modeļa piedāvājumu papildinās "328d" modifikācija ar 218 ZS (450 Nm) dīzeļmotoru.


    Standarta versijā 3. sērijas GT ir ar aizmugurējo riteņu piedziņu un sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Par papildus samaksu pieejama astoņpakāpju automātiskā transmisija, kā arī "xDrive" pilnpiedziņas sistēma.


    Vēl šim automobilim būs aktīvais aizmugurējais antispārns, kas automātiski izbīdās pie 110 km/h braukšanas ātruma. Šis antispārns piespiedējspēku aizmugurējai riteņu asij palielinās par 35%. Ja autovadītājs vēlas, antispārnu, nospiežot podziņu salonā, var izbīdīt manuāli arī pie mazāka braukšanas ātruma.


    Sākotnēji "BMW" 3. sērijas GT būs pieejams trīs komplektācijas līmeņos – "Sport Line", "Luxury Line" un "Modern Line". Vasarā šim spektram pievienosies arī "M Sport" pakotne.



    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties